rgnbg

Historie van de KTM motor

De KTM motor is van Oostenrijkse afkomst en bedacht in 1954 door Hans Trunkenpolz. Het merk KTM is opgericht in 1934 en produceert sinds 1954 ook motorfietsen. De KTM motor wordt vooral gebruikt als motor voor op het terrein, maar vindt ook steeds meer zijn weg naar de rol van wegmotor.

KTM is tegenwoordig een afkorting van Kronreif Trunkenpolz Mattighofen, waar vroeger de ‘K’ de betekenis Kraftfahrzeuge had. Hans Kronreif trad in 1954 toe het bedrijf van Hans Trunkenpolz. Hij gaf de productie van de KTM motor een nieuwe boost binnen het bedrijf. In 1991 ging het bedrijf echter ten onder en werd het failliet verklaard. Het bedrijf kwam vervolgens in handen van meerdere banken en werd opgedeeld in:

  • KTM Sportmotorfietsen, speciaal voor terreinmotoren
  • KTM Fahrrad, productie van fietsen
  • KTM Kühler, speciaal voor koelsystemen en motoren sinds 1984
  • KTM Werkzeugbau, later onderdeel van KTM Sportmotorfietsen

KTM Duke

 Een bekende KTM motor is de KTM Duke. De KTM Duke is onder de KTM motorfietsen een van de meest verkochte modellen. Je krijgt relatief veel motor voor weinig geld. De KTM Duke is zo licht als een veertje, snel, wendbaar, ontzettend stijlvol en ook nog eens goed te financieren; vanaf 5500 euro heb je al een nieuwe Duke motorfiets!

Comments are closed.