rgnbg

Het verschil maken als kleinere onderneming

Toen we 50 jaar geleden nog rond reden in auto’s zonder richtingaanwijzers en gordel had niemand durven te voorspellen dat de technologie in de decennia hierna zo’n ongelofelijk grote stap zou nemen. We zitten momenteel in een informationele revolutie zoals sommige het noemen. Alles en overal is data en alles is geautomatiseerd om dit te vergaren. Alles gaat steeds efficiënter en moet worden geautomatiseerd. Cookies, banners en vrijwel alle soorten van fysieke reclame zijn al achterhaald. Tegenwoordig beschikken we over: vr, ar en de bitcoin. Wat kan hier nou tegen op?

Toch staan veel van deze disruptieve innovaties nog in de kinderschoenen en zijn de kleine bedrijven nog lang niet klaar voor deze technologieën. Voor hun vernieuwing en modernisering over hele andere dingen. Bijvoorbeeld over het moderniseren van de urenadministratie. Dit is voor veel ondernemingen een gouden oplossingen. Dit gebeurt vaak aan de hand van of met behulp van een Urenregistratie app. Het uitbetalen gaat sneller, efficiënter en er worden minder fouten gemaakt. Dit is minder voor de hand liggend dat je waarschijnlijk denkt.

Maar bedrijven gaan verder dan dit. Omdat niet iedere ondernemer een budget heeft dat zo groot is als dat van Amazon wordt er bespaart op de kleine dingen die samen heel winstgevend zijn. Tegenwoordig worden bijvoorbeeld handtekeningen digitaal gezet. Dit brengt ongelofelijk veel voordelen met zich mee. Bijna alles dat je moet ondertekenen wordt uitgeprint in drievoud en dat hoeft dus niet meer. Dit bespaard dus niet alleen een handeling, het bespaart ook nog kilo’s papier per jaar. Op deze manier ben je als onderneming dus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als je als persoon of onderneming je steentje wilt bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van ons milieu dan zijn het deze kleine beetjes die van groot belang zijn om samen een groot geheel te vormen. Wat de verdere ontwikkelingen worden durf ik niet te zeggen, ik durf wel te zeggen dat het groots is.

Comments are closed.