rgnbg

Het inrichten van je aquarium

Wie een aquarium koopt moet deze voordat de vissen geplaatst worden ingericht worden. In dit artikel geven we een aantal tips die van pas kunnen komen bij het inrichten van het aquarium.

Waarom eerst inrichten?

Als je nieuw bent in de wereld van aquaria kun je je afvragen waarom een aquarium eerst ingericht moet worden. Dat is vrij eenvoudig uit te leggen, vissen moeten namelijk leven in een aquarium met de juiste water waardes. Als je water in een bak doet zijn deze waardes nog niet geschikt om in te leven. Het juiste leefklimaat ontstaat na ongeveer twee weken. Pas na deze twee weken kun je de vissen in het ingerichte aquarium plaatsen.

Wat heb je nodig voor de inrichting?

Er zijn een aantal dingen die je absoluut nodig hebt voor de inrichting van het aquarium. Ten eerste is de juiste bodem van belang. De voedingsbodem is nodig voor de juiste groei van de planten in het aquarium. Boven deze voedingsbodem komt de normale bodem, dit kan een grindbodem zijn of een zandbodem. De planten worden ook tijdens de inrichting geplaatst. Daarnaast is het van belang dat de aquarium decoratie op de juiste plek wordt neer gezet. Als dit gebeurt is kan er overgegaan worden naar het vullen van de bak met water. Als dit gedaan is moet je een aantal weken wachten, daarna is je aquarium klaar.

Kijk voor meer informatie op aquariaspecialist.nl

Comments are closed.