rgnbg

Het beste uit je carrière halen

Het klinkt voor de één als een nachtmerrie en voor de ander misschien als een droom, maar het grootste gedeelte van je leven ben je aan het werk. Men werkt gemiddeld 36 uur per week, 48 weken per jaar, voor 40 jaar. Dit houdt in dat men meer dan 69.000 uur werkt, ofwel een kleine 8 jaar non stop. Dat dit voor de één een nachtmerrie is terwijl de ander het juist alles behalve erg vind komt voornamelijk door de arbeidsethos en hoe blij je bent met het werk dat je doet.

Veel mensen zijn ontevreden met hun huidige baan, maar doen het slechts om het geld. Brood op de plank is belangrijk uiteraard, maar als je ervan uit gaat dat je de meeste tijd van je leven werkt en dan ongelukkig zal zijn, is er toch echt iets mis. Als je gelukkig bent op je werk ben je sowieso een stuk blijer in het dagelijks leven, maar ook je vitaliteit op de werkvloer neemt toe en je zult ook je carrière hiermee een boost geven, want zeg nou eerlijk, een werknemer die zichtbaar genot haalt uit zijn werk en hierdoor veel beter werkt is voor iedere baas interessant!

Om er achter te komen welk werk het beste bij jou past is het belangrijk om er achter te komen waar jij genot uit haalt en waar je blij van word. Dit kan lastig zijn om alleen te doen. Daarom is loopbaanbegeleiding misschien de oplossing voor jou. Tijdens dit traject wordt er gekeken naar je doelen en de leerpunten, om vervolgens systematisch te werken aan naar de doelen. Op deze manier kijk je samen naar de mogelijkheden en vergroot je de kans om het beste uit je carrière te halen, want veertig jaar iets stoms doen, dat wil niemand.

Comments are closed.