rgnbg

Het afdekken van water scheelt veel in onderhoudskosten

Het is voor zwembadeigenaren en eigenaren van een SPA elk jaar weer een sport om hun zwembaden en spa’s schoon te houden. Want het is heel belangrijk dat zwembaden en spa’s schoon blijven omdat een minder goed schoongehouden zwembad zorgt voor meer bacterie- en algenvorming wat op hun buurt voor hogere onderhoudskosten zorgen.

Het onderhoud aan een zwembad bestaat is voor een deel in de zomer en voor een deel in de winter. In de zomer is het belangrijk dat er een zomerzeil op het zwembad wordt gelegd. Dit zomerzeil geeft enerzijds de warmte van de zon door aan het water, wat vervolgens tot wel vijf graden op kan warmen. Anderzijds zorgt het zomerzeil ervoor dat het water van het zwembad minder snel verdampt. Het water van het zwembad verdampt voor negentig procent minder wanneer er een zomerzeil op het bad ligt. Hierdoor wordt er veel bespaard op kosten om het water warm te maken en op waterkosten om het zwembad te vullen.

Het winterzeil zorgt er in de herfst voor dat er geen bladeren in het water vallen. Ook zorgt het winterzeil ervoor dat er geen licht bij de bodem van het zwembad kan komen. Zonder dit licht is het veel moeilijker voor algen en bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Hierdoor hoeven er in het voorjaar veel minder algen en bacteriën worden verwijderd uit het zwembad en wordt er zo veel op onderhoudskosten bespaard.

Dit geldt ook voor een spa. Een spa heeft ook last van algen- en bacterievorming, waardoor het voor eigenaren van een spa nodig is om de spa covers te gebruiken om hun spa schoon te houden van bacteriën en algen. Ook kun je er met een spa afdekking voor zorgen dat het water van de spa minder snel vies wordt en zorg je er met de cover voor dat het water veel sneller opwarmt en langer warm blijft.

Comments are closed.