rgnbg

Haargrenzen verleggen en ontharen

Ontharen is een populair op dit moment. Een voorkeur voor een bepaalde ontharingsmethode en bepaalde lichaamszones die met scheermes, hars of ontharingsmachientje te lijf worden gegaan. Het zijn gewoontes die er in de loop van de jaren zijn ingeslopen.

Maar soms is het ook wel eens leuk om te experimenteren. Ook op ontharingsgebied spelen trends een rol. Iedereen weet bijvoorbeeld dat de bikinizone heel trendgevoelig is. Elke zomer weer wordt een bepaald ‘model’ als hip en sexy naar voren geschoven. Iedereen kent de kreten ‘total nude look’ en ‘streepje’ – om er maar een paar te noemen – wel.

Zelf dacht ik wel zo ongeveer alles op ontharingsgebied te weten. Trouw houd ik mijn benen en oksels bij. De neiging is groot om ook mijn onderarmen eens mee te nemen maar ik ben altijd bang dat, als ik eenmaal aan een ‘zone’ begin, ik eraan vastzit. Iedereen zal inmiddels echter wel weten dat ik op het gebied van modes en trends niet erg veel principes heb en ik gemakkelijk over te halen ben om iets nieuws te proberen. Maar dat ik ooit nog eens mijn vingerkootjes zou laten waxen had ik nooit gedacht! Onlangs liet ik mij ontharen in Amsterdam en toen ik voor de grap een klein donker haartje op mijn wijsvinger aan mijn schoonheidsspecialiste signaleerde, greep ze direct haar waxstrips en gaf ze mijn vingerkootjes een grondige beurt. En zo ging ik dus overstag en voegde ik een nieuw gebied aan mijn ontharingsritueel toe.

Nog verbaasder was ik deze week toen ik een vriend van mij complimenteerde met zijn uitzonderlijk goed geknipte haar. Het zag er opvallend netjes en fris uit en zijn gezicht kwam veel beter tot zijn recht.Dat zal wel komen’, zei hij mij, ‘omdat mijn kapper mijn haargrens heeft verlegd. Hij heeft de haarlijn boven mijn voorhoofd wat opgetrokken door de haartjes daar weg te halen. Hierdoor tonen de inhammen minder en oogt mijn gezicht meer open.’ Krijg nou wat! Er valt op ontharingsgebied klaarblijkelijk nog heel veel te ontdekken! Mochten jullie overigens ook graag naar mijn vriendin ’s schoonheidssalon in Amsterdam? Ga dan naar Permanently .nl.

Comments are closed.