rgnbg

Gitaarakkoorden

Je wil gitaar leren spelen en weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Dan is het leren van gitaarakkoorden een ideale eerste stap! Op onze site vind je tips en trics voor jouw gitaarpassie!

Wat zijn gitaarakkoorden precies?
Een gitaarakkoord is een combinatie van verschillende noten tegelijk. Dit wordt gevormd door je vingers in een bepaalde combinatie op je gitaararm te plaatsen en de snaren aan te slaan. Hierbij krijg je één klank.

Hoe leer ik deze akkoorden?
In boeken of op internet vind je alle bestaande gitaarakkoorden uitgetekend in schemaatjes. Begin met een paar eenvoudige akkoorden en oefen zoveel je kan. Na een tijdje krijg je voeling met je gitaar, de vingerzetting gaat alsmaar vlotter, je krijgt waarempel wat klank uit die gitaar van jou!

Moet ik notenleer kennen om akkoorden te leren?
Nee, helemaal niet. Zelfs al ken je geen noot muziek, toch kan je aan de hand van de akkoordenschema’s muziek gaan spelen.

De stap naar een echte song
Heb je een paar akkoorden onder de knie? Niet te lang wachten dan om met liedjes te beginnen. Je kan nu doelbewust je gitaarakkoorden gaan instuderen. Ga op zoek naar songs met de bijhorendee gitaarakkoorden. Opnieuw oefenen, oefenen, oefenen… Maar één ding is zeker: hoe meer je oefent, hoe leuker het wordt!

Succes met het oefenen! Wij helpen jou door jouw vorderingen!

Comments are closed.