rgnbg

Garagedeur slot vervangen | Zelf doen of laten doen?

Is je garagedeur slot gebroken en wil je die laten vervangen door een nieuwe maar twijfel je of je dit zelf wilt doen of door een vakman laat uitvoeren? Hieronder wordt uitgelegd hoe je zelf redelijk eenvoudig een nieuwe garagedeur slot kunt monteren. Met enige technische kennis en twee rechterhanden kun je binnen een uur een slot vervangen. Zo kun je er weer op vertrouwen dat de bezittingen in de garage weer veilig staan opgeslagen. De meeste garagedeuren werken met een cilinderslot dat bediend wordt met een sleutel. Door de volgende stappen te volgen is het mogelijk om zelf een nieuwe garagedeur slot te monteren.

Stap 1

Sluit de garagedeur. Het is belangrijk dat de garagedeur wordt gesloten met de twee griptangen vast. Deze moet boven de rollers van de deurrails worden geplaatst.

Stap 2 Verwijder het oude garagedeur slot

Wanneer de deur zich in gesloten positie bevindt, kun je aan de binnenkant de handgreep van de deur los maken. Om dit te kunnen moet je eerst de pin waarmee de handgreep is vastgezet losmaken. Dit kan eenvoudig door een spijker en een hamer. Als de pin los is kun je deze eenvoudig met een tang er verder uittrekken en verwijderen. Wanneer dit verwijdert is kun je de cilinder verwijderen. Door de schroeven aan de zijkant van de slotkast los te maken kun je hierna de kast compleet verwijderen. Nu is aan de binnenkant het slot verwijderd en kun je dit ook aan de buitenkant doen.

Stap 3 Garagedeur slot plaatsen

Heeft het nieuwe slot dezelfde afmetingen als het vorige slot, dan hoeft u geen gaten te boren om het slot te kunnen plaatsen. Indien je een nieuw garagedeur slot hebt met niet dezelfde afmetingen, dan moeten er nieuwe gaten worden geboord. Het is belangrijk dat alles goed wordt afgemeten zodat de gaten op de juiste plek worden geboord.

Stap 4 testen

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd is het nog een kwestie van testen. Haal de griptangen los en test het mechanisme.

Liever uit laten besteden?

Ben je niet zo technisch of wil je het liever uit laten besteden aan een professional? Neem dan contact op met ROMASS. ROMASS is ruim 20 jaar specialist in het repareren en onderhouden van alle merken en typen garagedeuren. Ze kunnen alle problemen met een garagedeur oplossen. De monteurs zijn werkzaam in heel Nederland waardoor er altijd een monteur in de buurt is.

Meer informatie over ROMASS kun je terug vinden op www.romass.nl.

 

Comments are closed.