rgnbg

Elektrische sigaret

Elektrisch roken is de afgelopen tijd erg populair geworden. Logisch, als je bedenkt dat je met elektrisch roken minder schadelijke stoffen binnenkrijgt dan met het roken van normale sigaretten. Om die reden zijn al veel mensen overgestapt op elektrisch roken. In dit artikel lees je meer over de elektrische sigaret.

 

De elektrische sigaret is sinds 2003 in Nederland, en is sindsdien door veel mensen al niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven. Een elektrische sigaret is bedoeld om het roken van tabak te simuleren. Maar het grote voordeel is dat de elektrische sigaret geen koolmonoxide of teer bevat, waardoor het minder schadelijk is voor je eigen lichaam en voor omstanders. Je kunt zelf kiezen of je een elektrische sigaret met of zonder nicotine wilt gebruiken. De nicotine zit in de vloeistof waarmee de elektrische sigaret gevuld wordt. Het beste is om voor een elektrische sigaret zonder nicotine te kiezen, aangezien nicotine een schadelijke en verslavende stof is.

 

De werking van de elektrische sigaret en de vloeistofvulling is erg simpel. De elektrische sigaret verbrandt geen tabak, maar verdampt de vloeistofvulling. Als je een trekje van de elektrische sigaret neemt, zorgt de batterij ervoor dat de vloeistofvulling wordt verdampt. Hierdoor proef je de smaak van de vloeistofvulling , en blaas je rook uit in de vorm van waterdamp. Als je de elektrische sigaret inhaleert, ontbrandt er een lampje en kan de damp worden ingeademd en weer uitblazen. Van een afstandje ziet het er dus uit alsof de gebruiker een gewone sigaret rookt.

 

De vloeistofvulling van de elektrische sigaret kan dus met of zonder nicotine, maar er zijn ook nog veel verschillende smaken waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frisse mintsmaak, of een fruitsmaak zoals aardbei? Voor de traditionele rokers is er ook gewoon een tabakssmaak te koop. De elektrische en de vloeistofvulling kunnen online gekocht worden of in een tabakszaak. 

Comments are closed.