rgnbg

Een opleiding tot schuldhulpverlener

Mensen raken door de economische malaise steeds vaker in de financiële problemen. Schulden kunnen om verschillende redenen niet meer voldaan worden en stapelen zich dan vaak op. Deurwaarders en incassobureaus komen u regelmatig bezoeken en een betalingsregeling is niet altijd mogelijk voor hun. Of men weet niet wat er allemaal mogelijk is om uit de financiële ellende te komen. Als u een opleiding schuldhulpverlening heeft gevolgd dan kunt u deze mensen helpen.

Wie kan het beste een opleiding schuldhulpverlening gaan volgen?

Mogelijk dat u bij uw werk in contact komt met schrijnende situaties waarbij mensen veel schulden hebben. Misschien bent u maatschappelijk werker of doet u ander sociaal werk en komt u in contact met veel mensen die gebaat zijn met de hulp van een professionele schuldhulpverlener.

Wat kunt u met de opleiding schuldhulpverlening doen?

Als u de diploma heeft behaalt en ook het officiële certificaat van vakbekwaam schuldhulpverlener van KIWA heeft ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor u. Zo kunt u schuldhulpverlener worden, budgetcoach worden, budgetbeheer gaan doen of schuldhulp medewerker worden. U weet de juiste houding aan te nemen tussen uw klant en de schuldeisers. Ook kent u alle wetgeving omtrent de wet schuldsanering natuurlijke personen. Het is tevens belangrijk dat u professioneel en goed kunt communiceren.

Het werk als schuldhulpverlener kan soms zwaar zijn, maar zal u daarnaast ook veel voldoening geven. Als u mensen helpt om uit een vervelende financiële situatie te komen zal hun dankbaarheid vaak eeuwig zijn.

Comments are closed.