rgnbg

Een fijn kantoor

Per dag brengt men al gauw heel wat uurtjes op kantoor door. Dat is dus al een hele goed reden om het kantoor zo slim mogelijk in te richten en zo efficiënt mogelijk aan te kleden. Door een fijne omgeving te hebben, zal je merken dat je veel productiever wordt en ook nog een creatiever aan de slag gaat. Een omgeving heeft namelijk een grote invloed op zowel jouw creativiteit als jouw productiviteit. Hoe fijner en beter de ruimte is ingericht, hoe meer jij voor elkaar zal krijgen op een dag.

 

Omringd door kleuren

De kleuren op de muur hebben grote invloed op hoe je functioneert op kantoor, dit gaat dus om zowel je productiviteit als je mentale welzijn. Volgens een kleur psycholoog ontstaat kleur door golven van zogenaamde fotonen die afkomstig zijn van de zon. Zo’n foton wordt dan weer omgezet in een elektrische impuls en die worden doorgegeven aan je hersenen. Die impuls komt aan in de hypothalamus, dit is het gedeelte van de hersenen dat de hormonen en activiteit van de mens bepaalt en beïnvloedt. Daardoor heeft kleur dus effect op hoe je je voelt. Geel zorgt ervoor dat je positiever word en ook meer creativiteit naar boven komt. Daarnaast zorgt blauw voor rust en voor een verhoging van je productiviteit.

 

Veel planten

Naast kleuren op de muur, heeft het groen van planten ook veel invloed op hoe je je voelt op kantoor. Volgens onderzoek van afgelopen jaar is er zelfs een correlatie tussen het aantal planten in een kantoor en het aantal dagen dat medewerkers zich ziek melden.

 

Gebruik van software

De juiste software heeft ook veel invloed op hoeveel een bedrijf produceert, denk hierbij aan een  online urenregistratie programma en ook salarissoftware. Hierdoor blijft de controle namelijk bij de medewerkers en dat levert minder frustraties en irritaties op.

Comments are closed.