rgnbg

Een auto wegbrengen naar een autosloop

Soms kun je niet meer met een auto de weg op. Het is dan niet alleen onverantwoord voor jou als weggebruiker, maar ook voor mede weggebruikers is het levensgevaarlijk als jij met een auto de weg op gaat die eigenlijk niet meer te besturen is. Daarnaast kun je hoge boetes krijgen wanneer je toch met de auto de weg op gaat.

Een auto die niet meer mag worden bestuurd, wordt een sloopauto genoemd. Deze wagens worden doorgaans naar een autosloperij gebracht. Een autosloperij sloopt de auto en bepaalde onderdelen worden gerecycled. Een auto slopen kun je zelf doen als je handig bent, maar de meeste mensen kiezen voor een sloperij. Mensen die het zelf doen, verkopen eerst nog de onderdelen die nog geld waard zijn.

Bij de meeste autosloperijen kun je gebruik maken van een gratis ophaaldienst. Deze ophaaldienst haalt je auto op en je auto wordt vervolgens naar een autosloop gebracht. Bij deze transactie krijg je direct een x-bedrag.

Autosloop bedrijven in Nederland
Er zijn autosloperijen die door het gehele land werken. Het kan daarom lonend zijn om eerst her en der te informeren bij een aantal sloperijen en dus niet alleen bij bedrijven uit de omgeving. Zo weet je wat je krijgt voor de auto die gesloopt moet worden. Soms zitten er grote prijsverschillen tussen wat bedrijven geven voor een auto die rijp is voor de sloop. Wees hier bewust van, want je wilt natuurlijk wel een leuk bedrag overhouden als je een auto naar de autosloop brengt.

Vaak krijg je telefonisch direct al te horen wat je voor een auto kunt krijgen wanneer je naar een autosloperij belt. In andere gevallen is er meer informatie nodig om een prijsindicatie te geven voor je auto.

Comments are closed.