rgnbg

Drinkwater beveiligen met een breaktank

Het is mogelijk om drinkwater te beveiligen met een breaktank. Als gespecialiseerd bedrijf in breaktanks en watertechniek kunnen we de middelen bieden om een modern en milieuzuinig huis te bouwen wat betreft de watervoorziening. Door een breektank te laten plaatsen kan men een buffer bouwen tussen het afvalwater en het drinkwater. Men wil het liefst dat vervuild water één richting op stroomt, van het schone kraanwater af. Dat is niet altijd het geval aangezien de druk soms ontregeld kan raken of doordat een riool overloopt vanwege zware regenval.

Breektank om verontreinigd water weg te houden

In elk geval kan een breaktank of onderbrekingstank zorgen dat al het verontreinigde afvalwater vroegtijdig afgevangen wordt en zodoende het drinkwater in veiligheid stelt. Het gaat daarbij om te beschermen tegen water dat voldoet aan categorie 5, wat op microbiologische wijze of door virussen is vervuild. Conform de regels in EN1717 is een breektank verplicht en wanneer dat niet zo is is het wel noodzakelijk en altijd aan te raden om zo’n installatie te plaatsen. Voor alle informatie hierover kan men terecht bij onze specialisten die u graag verder helpen met het veiliger maken en het verduurzamen van uw waterleidingen. Koop een breaktank en verwante producten om een perfecte beveiliging voor uw drinkwater te garanderen.

Meer over breaktanks

Breaktanks zijn dus installaties die tussen een schoon waterleidingnetwerk en een vuile inzitten en zodoende als een buffer dienen wanneer er afvalwater terug probeert te stromen de zuivere leidingen in. Er zijn hiervoor twee typen breaktanks op de markt die dienst kunnen doen als beveiliger. Zo is er het type AA en zo is er een type AB. Elk heeft zijn unieke eigenschappen waar een expert meer over weet te vertellen. In combinatie met andere apparaten en watersystemen kan men een zeer duurzaam en schoon waterleidingnet bouwen. Zo kan een regenwatersysteem voorzien van filters, beluchtingsapparatuur en opslagvaten heel wat kraanwater besparen. En zo is er een grijswatersysteem dat men kan gebruiken naast de breaktanks om eveneens op de waterkosten te besparen. Alles bij elkaar zorgt voor een zeer duurzaam geheel.

Comments are closed.