rgnbg

Domeinnaam registreren stap voor stap

Het registreren van een domeinnaam is niet moeilijk. Eerst kijk je welke domeinnaam je gaat registreren. Je zult dus eerst een domeinnaam moeten verzinnen. Wanneer je een bouwbedrijf hebt, zul je wellicht ook iets met bouw in je domeinnaam willen. Op deze manier weten mensen of potentiële klanten direct waar de website over gaat. Ook zal zo’n domeinnaam het makkelijker maken om goed te scoren in Google. Overigens was deze laatste metric een paar jaar terug van groter belang, maar ook tegenwoordig speelt dit nog mee.

Als je een naam hebt verzonnen, kijk je naar de extensie. Wanneer je een bedrijf hebt in Nederland zul je waarschijnlijk voor .nl kiezen, maar wanneer je internationaal opereert kan een .com extensie interessant zijn. Het is belangrijk om hier naar te kijken, want het kan belangrijk zijn bij het positioneren van je website in Google. Wanneer je ziet dat bijvoorbeeld de .be extensie nog vrij is, maar je wilt eigenlijk alleen goed scoren in de Nederlandse Google, dan kun je maar beter niet voor de .be extensie kiezen.

Als je de domeinnaam hebt bepaald, ga je kijken waar je deze kunt registreren. Als je nieuw bent en niet op de hoogte bent van de webhosting aanbieders zal het wellicht een kleine zoektocht zijn naar het juiste bedrijf. Er zijn zoveel bedrijven, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Om te weten welke webhost goed is, kun je naar vergelijkingswebsites gaan of diverse fora om te kijken welke webhost de beste prijs / kwaliteitsverhouding heeft.

Comments are closed.