rgnbg

Deurmat

Tegenwoordig vind je een deurmat voor elke deur en het is ook een grote deel van onze cultuur. Je hebt vast wel eens mensen horen zeggen, het valt op de deurmat, dit komt doordat de deurmat een deel van het westerse samenleving is.

 

Ontstaan van de deurmat

 

Het gebruik van deurmatten begon in het westen, al eigenlijk toen mensen in huizen gingen wonen. In het begin werden nog dierenhuiden als een deurmat gebruikt, deze werden voor de ingang hut of woning geplaatst, zodat het vuil van de schoenen eraan afgeveegd kon worden. In het westen werd de deurmat al snel gebruikt, omdat het gewoon is om met de schoenen de woning te betreden, waar het toch in andere delen van de wereld gewoon is, om je schoenen uit te doen.

 

In het huidige tijd

 

Nu hebben we veel opties en word de deurmat dan ook niet meer van dierenhuiden gemaakt. Meestal word de deurmat van rubber, kokos of kunstvezel gemaakt. Kokosmatten worden al heel lang gemaakt en ze blijven nog steeds even effectief als ze dat 100 jaar geleden waren. Door de kokosharen word de vuil heel goed van de schoenen geschrapt en het kan ook heel goed vocht opnemen. Het grote nadeel van deze deurmat is ook de kokosharen, want deze komen vaak los na extensief gebruik.

Comments are closed.