rgnbg

Buiten zijn is belangrijk voor kinderen

Het is erg belangrijk voor kleine kinderen dat ze buiten kunnen zijn. Want alleen buiten in de zon krijgt een kind vitamine d binnen. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Zonder vitamine d ontwikkelt een kind zich minder goed en maakt het bovendien kans op bijwerkingen van een vitamine d tekort. Als je voor langere tijd weinig tot niet buiten komt kun je erg vervelende bijwerkingen krijgen door een vitamine d tekort.

Vitamine d kun je op verschillende manieren binnen krijgen. De twee makkelijkste manieren zijn met voedingssupplementen en door het eten van vette vis of margarine. Deze twee manieren zijn erg makkelijk om aan te voldoen, want deze twee manieren kun je zelf goed beïnvloeden. De moeilijke manier om vitamine d binnen te krijgen is tevens één die op geen enkele andere manier is te vervangen. Voedingssupplementen vervangen veel, maar precies de vitamine d die je via de zon binnen kan krijgen is nergens anders te krijgen.

Het is daarom belangrijk dat een kind genoeg vitamine d binnen krijgt door de zon. Een kind moet daarom buiten kunnen komen zodat deze genoeg in de zon komt. Om genoeg buiten te zijn moet een kind elke dag tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags minimaal een half uur buiten komen met onbedekte handen en onbedekt gezicht. Als een kind dit niet zoveel buiten komt heeft het kans op een tekort aan vitamine d. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er buiten leuke dingen zijn te doen voor een kind. Als er geen reden is voor een kind om naar buiten te gaan zal een kind dat waarschijnlijk ook niet doen. Een schommel kopen kan een belangrijke eerste stap zijn in het buiten krijgen van jouw kind en anders doen andere houten speeltoestellen buiten wonderen.

Comments are closed.