rgnbg

Auto’s gaan steeds langer mee

Net als een mens hebben ook auto’s een steeds langere levensduur. Dat is niet onlogisch, want ook een auto heeft een steeds beter motor, steeds betere onderdelen en gaat alleen daardoor al steeds langer mee. Auto’s worden bovendien ook steeds veiliger. Desondanks wil het gros van de mensen het liefst om de zoveel jaar een nieuwe auto. Ze wachten dus niet op het feit dat de auto aan het eind van zijn latijn is, maar willen het liefst om de 5 jaar een nieuwe auto aanschaffen. Uiteindelijk zal een auto altijd naar de sloop worden gebracht.

 

Welke auto’s gaan naar de sloop?

Als we kijken naar gesloopte auto’s zien we dat de Porsche het minst vaak naar de sloop wordt gebracht. Dit komt waarschijnlijk omdat de Porsche meestal naar gespecialiseerde bedrijven worden gebracht en vaak ook als oldtimer vele jaren meegaan. De gemiddelde leeftijd van de Porsche auto’s die wel naar de autosloop werden gebrachdt was 23,8 jaar. De Jaguar is de nummer twee van minst gesloopte auto’s in Nederland. e Jaguar had in 2012 maar 149 gesloopte auto’s, maar de Jaguar en dus ook Porsche gaan langer meer. Een Mercedes Benz gaat meestal 20 jaar mee en een Honda ongeveer 19 jaar. Een Volkswagen gaat het minst langs mee. Bij de Volkswagen is de levensduur gemiddeld 18,1 jaar.

Als je een sloopauto die niet meer werkt naar de sloop brengt krijg je hier een kleine vergoeding voor. De vergoeding ligt ook aan het merk van de auto. Onderdelen van het ene merk zijn nou eenmaal meer waard dan onderdelen van het andere merk.

Comments are closed.