rgnbg

Achteruitrijcamera op de camper

Ook deze zomer zullen weer veel Nederlanders van hun welverdiende vakantie genieten. Helaas is Nederland niet het meest gunstige land wat betreft de hoeveelheid vakantie die je geboden krijgt van je werkgever. Bij full-time werk is de werkgever wettelijk verplicht om 20 vakantiedagen toe te staan aan zijn werknemer. In veel gevallen wordt hier vanaf geweken, waardoor men gemiddeld 26 dagen vakantie heeft in een jaar. Dit komt dus neer op vijf werkweken. Daar komen dan gelukkig nog wel de officiele feestdagen bij. Nederland zit met dit aantal wel ver onder gemiddeld als je kijkt naar de rest van Europa. In vergelijkbare landen als Denemarken en Duitsland krijg je gemiddeld een week meer vakantie per jaar. Dat dit slechts gemiddelde cijfers zijn, is te zien als je naar het onderwijs kijkt. Daar krijgt een werknemer zo’n zestig vakantiedagen per jaar. Veel en veel meer dan gemiddeld. De bouw doet het goed me zo’n 43 dagen, maar in de horeca moet je voor vakantie niet aankomen. Daar ligt het gemiddelde wel heel dicht bij de minimumeis van 20, namelijk op 21 dagen.

Voor de spaarder die denkt zijn vakantiedagen van meerdere jaren wat op te sparen voor een langere vakantie: dat gaat niet meer. Vroeger kon dit wel, maar een aantal jaren geleden is besloten dat je je vakantiedagen maximaal zes maanden vast kan houden. Een wereldreis zit er dus niet zomaar meer in.

En wat doen we dan met die vakantiedagen? Nou, nog steeds voornamelijk richting (Zuid-)Frankrijk. Dat is nog steeds de populairste vakantiebestemming. We reizen er naartoe met de auto of camper. Achter de auto een caravan, maar ook wel alleen met de tent. Een vouwwagen is ook nog een optie. Wie wel eens met een camper heeft gereden, maar dat verder niet gewend is, doet er verstandig aan een achteruitrijcamera aan te schaffen. Een achteruitrijcamera set is niet duur en een achteruitrijcamera monteren niet zo ingewikkeld.

Comments are closed.