rgnbg

Burn out behandeling

Indien er wordt gedacht dat je kampt met een burn out volgt er een behandeling. Het doel daarvan is je bewust maken van jouw specifieke bronnen van stress en hier anders mee leren omgaan. Bovendien zo kun je te veel aan spanning of een burnout in de toekomst voorkomen. Aan de hand van gestructureerde schrijfopdrachten en praktische oefeningen onderzoek je gedachten die er voor zorgen dat je over die grenzen gaat. Ook krijg je instrumenten aangereikt om stressvolle situaties actief en effectief aan te pakken. Nu vraag je je misschien af: “Is zo’n behandeling ook voor mij geschikt?” Het antwoord is ja. Een behandeling voor burn out symptomen is geschikt voor mensen met een baan als voor mensen die niet werkzaam zijn.

Omgaan met anderen

Veel mensen die last van een burn out hebben, merken dat ze sneller problemen met hun sociale omgeving hebben. Vaak zijn hiervoor stress en spanning de veroorzaker. Om dit te verbeteren leer je tijdens een behandeling voor de burn out symptomen het aangeven van grenzen op een vriendelijke en duidelijke manier.

Gedachten

Één van de belangrijkste symptomen van een burn out zijn misschien wel de sombere pieker gedachten. Er wordt daarom tijdens een behandeling geleerd hoe je deze piekermomenten kunt verminderen. Er wordt geprobeerd om gedachten te formuleren die je helpen en je die leert op te roepen wanneer je ze nodig hebt.

Comments are closed.