rgnbg

Waterpijp etiquette en tips

De waterpijp wordt in Nederland steeds populairder. De mensen uit het Midden-Oosten zijn vaak al bekend met het fenomeen dat ook wel shisha genoemd wordt. Voor Nederlanders kan een waterpijp nog wel een beetje onwennig zijn, vandaar dat we in dit artikel enkele tips en tricks geven over het gebruik en de etiquette rondom de waterpijp.

 

Als eerste is het belangrijk dat we je iets vertellen over de etiquette rondom de waterpijp, zodat je straks niet gezien wordt als de onwetende Hollander als je het verkeerd doet. In sommige landen is het onbeleefd om een waterpijp op tafel te zetten. Daarnaast levert het ook brandgevaar op. Ook wordt het in veel landen in het Midden-Oosten als disrespectvol gezien om je sigaret aan te steken met het brandende kooltje. Ook dit is gevaarlijk, want je kunt zo je wenkbrauwen verliezen. Wat ook als onbeleefd wordt gezien is het gebruiken van de waterpijp met de linkerhand. Deze hand wordt in veel landen als onrein beschouwd.

 

Nu je weet hoe je je moet gedragen rond een waterpijp, geven we je nu enkele praktische tips die je shishasessie zullen verbeteren. Een goede tip is het toevoegen van ijs aan het water in de vaas. Hierdoor wordt de rook in de waterpijp aangenamer en smeuïger. Een andere belangrijke tip is om regelmatig de rook uit de waterpijp vazen te blazen. Zo voorkom je dat de rook naar metaal gaat smaken. Je moet wel opletten dat je niet te hard blaast, anders wordt het kooltje nat. Niet per se nodig, maar wel leuk en lekker is het experimenteren met andere vloeistoffen naast water. Je kunt hierbij denken aan vruchtensap, wijn en zelfs melk. De smaken van de vloeistof hebben ook effect op de smaak van fruittabak, maar let op: een kleine hoeveelheid vloeistof heeft een groot effect op de smaak.

Comments are closed.