rgnbg

Veiligheid in de horeca

Een bedrijf heeft verschillende veiligheidsvoorschriften, zo ook bedrijven in de horeca, zij krijgen vaak te maken met scherpe voorwerpen en vuur. Vooral bij restaurants komt het weleens voor dat er een ongelukje gebeurt. Daarom is het hebben van de juiste materialen essentieel om alles in goede banen te laten lijden. Een kok krijgt tijdens zijn opleiding vaak veiligheidslessen. Het is logisch dat een mes zeer scherp is en dat hij of zij hier zeer voorzichtig mee moet zijn. Maar er zijn meerdere gevaarlijke voorwerpen in een keuken, het is daarom belangrijk dat ook tijdens drukte er zorgvuldig wordt omgegaan met deze gevaarlijke situaties.

Er kan bijvoorbeeld een brand ontstaan door het vuur van het fornuis. Er kan een vlam in de pan komen, om te zorgen dat deze niet om zich heen slaat, zorgen koks ervoor dat de zuurstoftoevoer minimaal wordt gemaakt zodat het vuur uitgaat. Maar er kunnen meer dingen gebeuren als er met gas gekookt wordt. Zo kan het zijn dat het gas openstaat zonder dat men het door heeft en als deze dan vervolgens wordt aangestoken dat er een steekvlam ontstaat. Ook kan het mogelijk zijn dat een theedoek of handdoek in het zuur terecht komt en in fik vliegt. Dit is een vervelende situatie waarvoor u op voorbereid moet zijn. Zo is het hebben van een schuimblusser in de keuken een verplichting, deze zorgt tevens ervoor dat het vuur gedoofd wordt en dat niet heel het restaurant afbrandt.

Maar ook messen vormen een gevaar voor koks, zij kunnen dan weleens in de vingers snijden, dit kan zeer storend zijn omdat zij misschien niet hun werk kunnen vervolgen. Het is daarom belangrijk om ook een verbandkoffer ter plaatse te hebben zodat de wond direct verzorgt kan worden. Zo dat er geen infecties ontstaan en dat het bloed niet over het eten van de gasten terecht komt.

Comments are closed.