rgnbg

Tradities rond de feestdagen

Kerstmis is voor velen de mooiste tijd van het jaar. In deze periode zoekt iedereen zijn familie op om gezellig met zijn allen deze dagen door te brengen. In Nederland kennen we veel tradities tijdens de feestdagen. Zo is het gebruikelijk om een boom in je huis te zetten en deze te versieren, is iedereen deze dagen met familie en vaak staan deze dagen dan ook in het teken van eten. Dit artikel geeft wat meer diepgang over deze tradities. Iedereen viert ze dan misschien op een andere manier, toch zijn het allemaal jaarlijks terugkomende rituelen.

Laten beginnen met de vrolijkste traditie: de versierde kerstbomen die bij iedereen in huis staan. Bijna iedereen heeft er rond de feestdagen wel een in huis staan. De een laat hem alleen tijdens de kerstdagen staan terwijl de ander er in februari nog steeds van geniet. Alhoewel de meeste mensen thuis een echte dennenboom hebben staan, kiezen ook veel mensen voor een kunstkerstboom. Wanneer je een kunstkerstboom hebt hoef je je niet druk te maken om naalden die uitvallen en het maakt ook niet uit als je vergeten bent om je boom water te geven. Een van de redenen waarom mensen juist niet voor een kunstkerstboom kiezen, is omdat zij vinden dat deze er minder echt en gezellig uitziet. Gelukkig hoeft dat nu geen argument meer te zijn. Je kunt tegenwoordig namelijk zelfs kunstkerstbomen met sneeuw bestellen! Wanneer je deze optuigt met wat lichtjes en versiering is hij bijna niet van echt te onderscheiden.

Door naar de volgende traditie: het eten. Waar de een zich rondom de kerstdagen elke dag volpropt met het lekkerste eten, doet de ander dit bijvoorbeeld alleen op eerste kerstdag. Hoe dan ook: iedereen zit een van deze dagen wel met zijn familie rondom een tafel vol met lekker eten. Deze mooiste tijd van het jaar is perfect om door te brengen met degenen waarvan je houdt.

Comments are closed.