rgnbg

Sollicitatietraining en tips

In deze blog willen wij je een aantal tips geven die tijdens de sollicitatietraining verder worden uitgewerkt. Wanneer je op zoek bent naar werk en dit niet zo makkelijk blijkt te zijn als je dacht, kan dit slechte gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen. Er wordt ook wel gezegd dat wanneer je je baan verliest, het gevoel van depressiviteit op dezelfde hoogte ligt als wanneer er een kennis overlijdt. Dat geeft wel weer hoe erg het eigenlijk is om werkloos te worden. Vooral wanneer je een langere tijd werkloos bent, kan het een uitzichtloze situatie worden. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal tips voor je in deze blog opgesomd. Hierdoor heb je toch een aantal handvatten zodat je door middel van een groeiend zelfvertrouwen, weer sneller aan het werk komt. Hierbij hoort het volgen van een sollicitatietraining, zodat je weet waar je op moet letten tijdens het solliciteren en tijdens een sollicitatiegesprek. Zo moet je altijd goed voorbereid zijn, zodat je alle vragen vakkundig kunt beantwoorden.

Zoek afleiding en val op

Is je contract niet verlengd en was je het er eigenlijk niet mee eens? Zoek afleiding door bij kennissen of vrienden mee te helpen, het liefst in de buitenlucht waarbij je lichamelijk werk kunt verrichten. Hierbij hoef je niet tot nauwelijks na te denken en voel je je nuttig en voldaan. Daarnaast is het eigenlijk zonde om stil te blijven staan bij dat je niet ‘goed’ genoeg was bij je vorige werkgever. Het kan ook juist een opening zijn tot een nieuwe uitdaging, waar jij nog naar op zoek bent. Pas hier ook je sollicitatiebrief op aan, dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en dat je denkt dat je dat kunt vinden door bij het bedrijf te werken wat je aanschrijft. Onderbouw deze stelling ook met voldoende argumenten. En zorg ervoor dat je CV helemaal up to date is zonder dat er onzinnige informatie in staat. Ook juist weer niet te karig en maak deze mooi op, zodat deze opvalt tussen de honderden andere sollicitanten.

CV check tijdens de sollicitatietraining

Wij helpen je graag tijdens de sollicitatietraining door je sollicitatiebrief en CV te checken. Waar nodig kunnen wij je helpen om verbeterpunten aan te voeren, zodat je jezelf goed kunt profileren tijdens je sollicitatiegesprek. Voor meer informatie over de sollicitatietraining verwijzen wij je graag door naar onze website. Hier kan jij je ook opgeven voor onze nieuwe sollicitatietraining, die binnenkort weer gegeven wordt bij ons op locatie.

Comments are closed.