rgnbg

Scheiden op maat met een mediator

Dat er veel gescheiden wordt is een feit. Een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Toch is het in een mensenleven hopelijk maar een eenmalige gebeurtenis. En dat betekent dat het nieuw is. Tegelijkertijd wordt er wel van je verwacht dat je de juiste beslissingen neemt in een nogal emotionele periode. Ga er maar aan staan. Wat is verstandig? Hoe ga je jullie spullen verdelen? Wie blijft of gaat waar wonen? Hoe gaat het met de financiën. Wat doen jullie met de opgebouwde pensioenen? En als er kinderen zijn liggen er nog wat meer vragen op jullie te wachten. Heel belangrijke wel te verstaan. Hoe pak je dit aan? Het liefst met begeleiding van een mediator.

Zoek begeleiding van een mediator in deze lastige periode

Je hebt er alle belang bij om goed voorgelicht en begeleid te worden. Een mediator is eigenlijk ook een advocaat maar dan geschoold om stellen door het hele proces van een scheiding te loodsen. Een mediator stelt om een goed beeld te krijgen veel vragen. Het komt niet zelden voor dat stellen naar aanleiding van die vragen bij zichzelf te rade gaan en erachter komen dat het nog te prematuur is om de beslissing van scheiden te nemen. Gaan jullie wel scheiden dan zal de mediator aangeven wat er van jullie verwacht wordt te doen en erop toezien dat er een fatsoenlijk en deugdelijk echtscheidingsconvenant opgesteld wordt. Dit convenant is het stuk dat bij de rechter terecht komt op basis waarvan er wel of niet akkoord gegaan wordt met een echtscheiding.

Neem contact op met een team echtscheiding Deventer

Waar kom je een goede mediator tegen? Wie kan jullie onpartijdig begeleiden in dit lastige proces? Team echtscheiding Deventer heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van stellen. Ze zijn van alle markten thuis en zorgen ervoor dat niets over het hoofd gezien wordt. Juridisch zijn sterk maar ook op het emotioneel/menselijke vlak kan je goed bij dit team terecht.

mediator

Comments are closed.