rgnbg

Op vakantie in de lente

In de lente zijn we allemaal blij dat we de winter achter ons hebben mogen laten en kijken we reikhalzend uit naar de zomermaanden vol zon, warmte en lange, zwoele avonden. Helaas komen we dit jaar van een koude kermis thuis, want het warmere weer heeft lang op zich laten wachten. Heel April bleef het angstvallig koud en werden in Nederlands zelfs meerdere kouderecords verbroken. Hierdoor is de kans groot dat je de kou waarschijnlijk zat bent en het liefst even lekker op vakantie gaat en een lastminute Portugal boekt, of een ander warm land aandoet.

Maar ook als je niet per se naar de zon wilt zal je waarschijnlijk wel zin hebben in een vakantie. De winter is voorbij, dus het doen van een stedentrip of natuurvakantie behoort nu zeker tot de mogelijkheden nu het niet meer vriest. Denk eens aan een bezoek aan Boedapest, Berlijn of London, of misschien wel verder weg naar Moskou of Venetiƫ. Het voordeel is dat het lente is en dat het dus nog geen hoogseizoen is waardoor je de steden grotendeels voor jezelf zult hebben en alles op je dooie gemakje kunt verkennen.

De lente heeft daarnaast nog andere dingen in de aanbieding die een zomervakantie niet heeft. Denk bijvoorbeeld aan de natuur die tot bloei komt en erg indrukwekkend is, vooral als je op zoek gaat naar de vreemde natuur die we in Nederland niet kennen. Ook zijn er in veel landen lentefeesten of worden Pinksteren en Pasen op eigen wijze gevierd.

Kortom: er is meer dan genoeg te doen en het kiezen zal ieder jaar moeilijk blijven. Gelukkig is er veel informatie te vinden over de verschillende plekken, zo kan je op lastminuteportugal.nl alles vinden over Portugal voor als je toch stiekem niet kunt wachten op de warmte en de zon.

Comments are closed.