rgnbg

Onderhoud en service aan industriepoorten | ROMASS Business is de specialist

Voor veel firma’s zijn industriepoorten een belangrijk onderdeel van bedrijfsprocessen. Om de betrouwbaarheid en levensduur van de poorten te vergroten is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Het is belangrijk dat de controle van de poort niet wordt uitgesteld totdat er schades, storingen of ongelukken gebeurd zijn met de industriepoort. Om van de voordelen van goed werkende industriepoorten te kunnen profiteren is het noodzakelijk om de poort regelmatig na te kijken. Onderhoud zorgt er niet alleen voor dat de industriepoort goed blijft functioneren, ze zorgen er ook voor dat de veiligheid van de personen rondom de poort gewaarborgd blijft. Omdat dit zo belangrijk is, heeft de arbeidsinspectie het ook verplicht gesteld om automatische poorten minimaal 1 keer per jaar te laten keuren en onderhouden. Firma’s moeten de risico’s vaak in een RI&E beschrijven en de maatregelen die ze treffen om de risico’s te voorkomen. Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van deze regelgeving, waardoor ze nog geen partner hebben die het onderhoud uitvoert aan hun automatisch of handbediende industriepoorten. Een betrouwbare partner voor industriepoorten service is ROMASS Business. Maar waarom is ROMASS Business de juiste partner voor jaarlijks onderhoud en controle? Lees hieronder verder.

Waarom ROMASS Business?

In België zijn er verschillende bedrijven die onderhoud en service uitvoeren aan bedrijfspoorten. Maar waarom moet u kiezen voor ROMASS Business? Hier geven wij 4 redenen om te kiezen voor de industriepoorten service van ROMASS Business:

Snelle service:

Op onze website kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week je storing aanmelden. Onze planning gaat er vervolgens mee aan de slag en zorgt ervoor dat de technieker zo snel mogelijk ter plaatse is. Ben je in het bezit van een serviceovereenkomst? Dan zijn we binnen 2 uur ter plaatse om de storing te verhelpen.

De juiste vakkennis

ROMASS Business kan bogen op maar liefst 20 jaar ervaring Dat is vooral fijn, omdat er ontzettend veel verschillende merken en types toegangssystemen zijn. Je bent er bij ons van verzekerd, dat er een technieker langs komt met veel ervaring. Die ervaring zorgt ervoor dat er genoeg vakkennis in huis is om alle denkbare probleemsituaties te verhelpen en periodiek onderhoud grondig uit te voeren.

Alle merken en types

Zoals vermeld, zijn er ontzettend veel soorten industriepoorten, laadsystemen en toegangspoorten. Niet elk poortenbedrijf zal verstand hebben van al die types en merken. Bovendien heeft ook niet elk bedrijf de benodigde onderdelen op voorraad voor al die verschillende merken. ROMASS Business heeft dat wel, onze techniekers weten niet alleen veel van al die verschillende soorten en merken, zij beschikken ook over de juiste onderdelen (zoals motoren en torsieveren)

VCA-gecertificeerde techniekers

Wij werken uitsluitend met VCA-gecertificeerde herstel en servicetechniekers. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om dienstverlenende bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

Waarom moeten industriepoorten gekeurd worden?

Industriepoorten worden vaak bediend door werknemers van een firma. Omdat een poort door verschillende onderdelen omhoog wordt gehouden en de onderdelen ervoor zorgen dat de poort veilig en goed functioneert, is het van belang dit regelmatig gecontroleerd wordt. Indien er onderdelen zijn kunnen deze ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de industriedeur naar beneden komt vallen met alle gevolgen van dien. Om gevaarlijke situaties te voorkomen heeft de arbodienst het wettelijk verplicht om industriedeuren van bedrijven jaarlijks te controleren. Maar hoevaak moet een industriepoort gekeurd worden? Het antwoord hierop is minimaal 1 keer per jaar. Tijdens het onderhoud worden onderdelen zoals looprollen, scharnieren, motor, veren en bediening van de poort gecontroleerd. Indien een onderdeel niet voldoet aan de wettelijke eisen, wordt de poort afgekeurd en mag deze pas in gebruik worden genomen wanneer het defecte of versleten onderdeel vervangen is.

Wilt u meer weten over de servicecontracten van ROMASS Business? Neem een kijkje op www.business.romass.be. Hier vindt u alle informatie over service en onderhoud.

Comments are closed.