rgnbg

Nieuwe trend

Een nieuwe trend binnen het inrichten van huizen is houtstrips. Het is te duur om een echte houten wand in uw huis te plaatsen. Tevens is dit ook erg lastig om te onderhouden. Een oplossing hiervoor zijn houtstrips. Dit zijn strips die het idee van een houten wand nabootsen. Tegenwoordig ziet u deze houtstrips steeds vaker in winkels, restaurants, kantoren maar ook bij het inrichten van uw eigen huis kunt u kiezen voor houtstrips. Hierdoor krijgt de desbetreffende kamer een hele natuurlijke uitstraling. Het is aan te raden om één wand van de kamer met houtstrips te beplakken, want anders wordt de kamer wel heel druk en donker. Ook zorgen de houtstrips voor een veel betere akoestiek, omdat de muren een ongelijk oppervlakte hebben in plaats van glad zodat het geluid gebroken wordt.

Bij het bevestigen van de plakstrips hout is het als eerst van belang om de muur op te meten. Zo weet u hoeveel houtstrips u nodig zult hebben. Bestel ongeveer 10% extra in verband met het op maat zagen. Op style4walls.nl heeft u keuze uit een groot assortiment verschillende soorten houtstrips. Het is mogelijk om te kiezen voor het idee van houtopslag bij een vuurplaats of open haard. Dan ziet u vanaf de zijkant allemaal ronde stammen liggen. Ook kunt u kiezen tussen een heleboel verschillende soorten ‘strookjes’ hout. Deze verschillen van elkaar in vorm en kleur.

Voor een nog meer originele uitstraling kunt u ook kiezen voor kurk. Kurk wordt gemaakt van de bast van de boom en geeft een nog warmere en zachtere look dan de houtstrips. Het lijkt alsof u de natuur naar binnen haalt in uw huis.

Als u minder fan bent van hout kunt u ook kiezen voor steenstrips. Deze werken precies hetzelfde en geven het idee van een stenen muur. Ook hierbij kunt u kiezen uit veel verschillende kleuren zoals steenstrips antraciet. Wederom is het aan te raden om dan niet alle wanden van de ruimte met steenstrips te beplakken, omdat dit wel erg donker wordt.

Comments are closed.