rgnbg

Innovatieve stappen met uitbesteden

De bouw sector is een erg lastige sector om zelfstandig ondernemer in te zijn, omdat er erg veel regels in deze sector zijn en regels beperken de bedrijfsvoering alleen maar. Een zelfstandig ondernemer zit daarom helemaal niet op regels te wachten.

Naast de normale wetgeving die voor elk bedrijf hetzelfde is, moeten bedrijven ook rekening houden met de CAO. Vooral de CAO bouw is erg belemmerend voor bedrijven die daar werkzaam zijn. De vele regels maken het erg lastig voor ondernemers om hun werk te doen. De meeste regels zouden er eigenlijk helemaal niet moeten zijn. Door deze regels heeft een zelfstandig ondernemer het dikwijls moeilijk.

Om het jezelf als zelfstandig ondernemer makkelijker te maken, kan je veel dingen waar je zelf niet zoveel verstand van hebt uitbesteden. Zo kan een deel van de administratie op de schop en kunnen juridische zaken worden uitbesteed. Verder kan je de dingen die met het personeel te maken hebben uitbesteden aan een consultant salaris.

Zo kan een administratiekantoor de delen van de administratie waar anders veel tijd in zit overnemen. Als je de goede balans zoekt in de kosten voor de administratie en in de tijd die je er zelf aan kwijt bent kun je de administratie goedkoper maken dan die nu is. Hetzelfde kan je doen met alle dingen die met juridisch zaken en met personeelszaken te maken hebben. Door goed te kijken aan wie je het uitbesteed, ben je maar één keer tijd kwijt aan het uitbesteden en dat is wanneer je een goede partner zoekt.

Door alles zo uit te besteden bespaar je niet alleen geld, maar hou je ook meer tijd over om ondernemer te zijn. Daardoor kunnen ondernemers meer klussen afmaken en worden er minder fouten gemaakt in de administratie. Zo blijf je als ondernemer gemotiveerd om door te gaan met de onderneming.

Comments are closed.