rgnbg

Houtconstructies laten impregneren

Houtconstructies moeten van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn waarbij er rekening moet worden gehouden met de draagkracht die het moet hebben. Kiest u voor een dakbedekking die aardig wat weegt dan is het van zeer groot belang dat de houtconstructie bestand is tegen een zwaar gewicht. Daarbij moet dus ook rekening worden gehouden met wat voor soort er wordt opgelegd, omdat het hout anders misschien kan verkleuren. Je hoort wel eens dat hout verkleurt door weersomstandigheden. Kiest u bijvoorbeeld voor een groendak dan is het wel slim om houtconstructies te laten behandelen. Anders kunnen de houten balken groen worden en dat wilt u natuurlijk niet. Die groene aanslag is heel moeilijk uit het hout te krijgen en daarom is het wel slim dat u het hout laat impregneren.

Impregneren van houtconstructies

HoutconstructiesHet impregneren van houtconstructies is niet zo heel moeilijk. U kunt bijvoorbeeld bij voorbaat al geïmpregneerd hout kopen dat gebruikt wordt voor het bouwen van uw kapschuur. Of wat ook kan is het laten spuiten bij een schilder. Of het natuurlijk even zelf doen, dat is ook iets wat veel gedaan wordt. Professionele houtconstructies zijn meestal wel behandeld om houtworm of andere ongedierte te voorkomen. Want wanneer ze eenmaal beginnen te vreten aan het hout is dit heel moeilijk om weg te krijgen. Daar moet u ook al weer een professionele ongediertebestrijder voor inhuren. Daarom kunt u het beste even kijken wat het bouwbedrijf u aanraadt bij het bouwen van uw kapschuur. Raden zij u ook aan om geïmpregneerd hout te nemen speciaal voor houtconstructies, dan moet u dat zeker doen.

Vragen over houtconstructies?

Meer informatie over houtconstructies en wat hier allemaal bij komt kijken vindt u op onze website. Daarnaast is het ook mogelijk om even na te vragen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van houtskeletbouw, omdat wij al jarenlang ervaring hebben met het vervaardigen van kapschuren met een geïmpregneerde houtconstructie voor een zeer lange levensduur.

Comments are closed.