rgnbg

Hoe zorg je voor voldoende rust?

Als HSP kan het lastig zijn om tijd te vinden voor rust. Je hebt als hoogsensitief persoon vaak meer tijd nodig om weer bij jezelf te komen. Prikkels en indrukken van de buitenwereld maken namelijk meer indruk op jou dan op mensen die niet hoog gevoelig zijn. Daarom is het belangrijk dat je manieren voor jezelf vindt waardoor je volledig op kunt laden en fris aan een nieuwe dag kunt beginnen. Wij geven je graag een aantal mogelijke activiteiten.

 

Mediteren

Er hangt nog altijd een zweverig sfeertje rondom het concept van mediteren, maar eigenlijk is het juist het tegenovergestelde van zweverig. De bedoeling is namelijk om weer te aarden. Je mediteert om weer bij jezelf te komen en weer te voelen wat je onbewust afschermt. Door dit te doen, ga je terug naar je basis. En je hoeft helemaal niet in moeilijke houdingen te gaan zitten, het kan eigenlijk overal waar je wilt. Op kantoor, thuis of zelfs op een parkeerplaats.

Zorg voor genoeg beweging overdag

Om te kunnen slapen, moet je natuurlijk moe zijn. En dat betekent niet alleen moe in je hoofd, maar ook moe in je lichaam. Misschien zit je de hele dag op kantoor naar het scherm van een computer te kijken. Logisch dat je je dan aan het einde van de dag moe voelt, maar dat is vaak alleen geestelijke vermoeidheid. Wanneer je nog heel veel lichamelijk energie over hebt, zal je moeite hebben met in slaap komen. Probeer er daarom voor te zorgen dat je genoeg beweegt op een dag. Dit betekent niet dat je marathons moet gaan lopen, maar probeer in ieder geval een half uurtje goed te bewegen. Mocht dit lastig voor je zijn, begin dan met een half uurtje fietsen na het avondeten. Je zal merken dat je hier veel baat bij hebt.

Comments are closed.