rgnbg

Hoe stoppen we de opwarming van de aarde?

De wereld verwarmt. Iedereen weet het, maar niet iedereen doet er iets aan. Als de aarde op hetzelfde tempo opwarmt als dat het de afgelopen jaren heeft gedaan, zal er over tientallen jaren geen mensen meer op onze planeet wonen. Ook zullen er veel dieren uitgestorven zijn. Het klimaat veranderd doordat er steeds meer co2 de lucht in komt. De mens is hier grotendeels verantwoordelijk voor. Sinds de industriële revolutie wordt er opwarming gedetecteerd. Er zijn dingen die je zelf kunt doen om je uitstoot te verminderen.  

Het helpt echt als je je steentje bijdraagt aan duurzaamheid. Veel mensen geloven dat als alleen zij zich beperken in hun co2 uitstoot, het geen verschil zal maken. Dit is echter niet het geval. Er zijn altijd meer mensen die hun uitstoot beperken en samen sta je sterk. Het helpt erg als je zuinig met energie omgaat. Doe het licht uit als je niet in de kamer bent en val niet in slaap voor de tv. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken. Hierdoor gebruik je weer minder aardgas. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen overgaat op een leven zonder aardgas. Dit kan door een warmtepomp in huis aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen. Als je in één keer van alles af wil zijn, is het een goed idee om een lucht water warmtepomp aan te schaffen. Deze gebruikt helemaal geen aardgas meer. 

Ga wat minder vaak met het vliegtuig op vakantie. Dit zorgt voor een heleboel co2 uitstoot in de lucht. Het helpt ook als je wat minder vlees eet en zo weinig mogelijk eten weggooit. Eten en drinken zorgt voor ongeveer 30% van de uitstoot. Het vele verkeer op de wegen zorgt ook voor een groot deel van de uitstoot. Neem wat vaker de fiets naar je werk, ga wat vaker lopen of ga als het niet anders kan met het openbaar vervoer. 

Comments are closed.