rgnbg

Hoe een sloperij geld verdient

Heb je je auto naar de autosloperij gebracht? Wellicht heb je er enkele tientallen tot misschien wel enkele honderden euro’s aan overgehouden. Dat is een bedrag dat altijd mooi meegenomen is. Nadat je het geld hebt gekregen gaat de autosloperij aan de slag om in elk geval het geld dat jij hebt ontvangen terug te verdienen. Dat doen ze door alle bruikbare onderdelen uit de auto te halen en deze te verkopen.

Wat blijft er over?
Een auto wordt in principe totaal ontdaan van alle onderdelen. Ook aluminium, kunststof en diverse vloeistoffen worden uit de auto gehaald. Het kale wrak gaat naar een shredder, die het staal klaarmaakt voor hergebruik. Een zorgvuldige autosloper, die aan alle wettelijke eisen voldoet, kan minimaal 95% van de auto recyclen. De overkoepelende branche-organisatie van autoslopers is STIBA. Bedrijven die bij deze organisatie zijn aangesloten leveren kwaliteit.

Wie koopt de onderdelen?
Veel autohandelaren, sleutelaars of autogarages die op zoek zijn naar een goedkoop adres voor het kopen van auto-onderdelen gaan bij een autosloperij langs. Hier zoeken ze naar onderdelen. Het zoeken wordt hen overigens dankzij het internet een stuk eenvoudiger gemaakt. Tegenwoordig is het immers mogelijk om online te zoeken naar de onderdelen die op dit moment door een autosloperij worden aangeboden. Zo weet je precies wat er wel of wat er niet wordt aangeboden en dat scheelt een ritje naar de autosloperij. Het is in elk geval aan te raden om ook eens naar een autosloperij te gaan voor goedkope sloopauto onderdelen.

Comments are closed.