rgnbg

Facebook messenger of Whatsapp

Met de overname van Whatsapp door Facebook heeft het grootste sociale netwerk van de wereld ineens twee enorm populaire chat apps in bezit. De standaard Messenger app van Facebook is bedoeld voor Facebook gebruikers om onderling snel te kunnen chatten met elkaar. Bij het gebruik van Whatsapp heb je geen Facebook account nodig en genieten de groepsgesprekken de voorkeur.

Facebook Messenger

Deze populaire app wordt ervaren als hét middel om snel berichtjes te kunnen typen naar je vrienden. De app die ze hiervoor ontwikkeld hebben heeft nog wel de nodige updates nodig, maar is momenteel goed bruikbaar en werkt zoals het hoort. Juist door de directe interactie met het Facebook netwerk zelf is de app populair bij de die-hard Facebookers. Het is snel, overzichtelijk en werkt goed. Het enige nadeel is dat hoogstwaarschijnlijk niet al jouw vrienden, familie en of kennissen een Facebook account hebben. Dit zorgt ervoor dat je deze groep niet kan benaderen via de app.

Whatsapp

Met Whatsapp heeft Facebook een hele goede en veel gebruikte app binnen gehaald. In Nederland is het de standaard app geworden op ieders smartphone. Doordat iedereen Whatsapp gebruikt hoef je niet over en weer te schakelen tussen andere chat apps. Ook in andere landen zet Whatsapp veel voet aan de grond en wint het nog steeds aan populariteit. Aan updates en vernieuwingen ontbreekt het ook niet. De app krijgt toch zeker wel maandelijks nieuwe features en goede updates. Dit zorgt ervoor dat mensen de app blijven gebruiken.

Conclusie

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je voorkeur is. De groepsgesprekken zijn sowieso winnaar met Whatsapp, maar korte en snelle berichtjes met je directe vrienden hebben de voorkeur op Messenger. De keuze is altijd nog aan jezelf welke app je waarvoor gebruikt. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur en zal deze ook houden.

Comments are closed.