rgnbg

De voordelen van een mediator

Een echtscheiding is nooit prettig. Je leven is aan het veranderen en je wilt het zo snel mogelijk achter de rug hebben zodat je op de toekomst kunt concentreren. Maar bij een normale procedure gebeurt het vaak dat een rechtszaak maandenlang kan duren. Tevens kan het een slechte invloed hebben op beide partijen zodat hun relatie nog slechter wordt en ze niet eens als vrienden uit elkaar zullen gaan. Eem mediator in dienst nemen is dus de juiste oplossing hiervoor. De voordelen van zo een mediator:

  • Het bespaart tijd

Zoals eerder vermeld kan een rechtszaak maanden, en in sommige gevallen zelfs jaren, duren. Niemand wilt zo lang bezig zijn hiermee. Een mediator neemt veel minder tijd in beslag. Een mediation duurt ongeveer maar 3 tot 5 sessies van enkele uren.

  • Het is informeel

Er komen geen ingewikkelde procedures erbij. Beide partijen schuiven samen met de mediator aan tafel om gesprekken te voeren en zo tot een oplossing te komen waar beide mensen tevreden mee zullen zijn.

  • De kosten zijn lager

Nog een voordeel, is dat de totale kosten veel minder zijn dan de juridische kosten. Verder is één mediator veel goedkoper dan 2 advocaten.

  • Het is minder stressvol

Omdat je met een mediator sneller klaar bent dan met een rechtszaak, is het ook minder stressvol voor beide partijen. Ook is er groter kans dat een ieder tevreden weg zal lopen van deze echtscheiding en dat levert ook veel minder stress op.

Het is dus geen wonder dat vele mensen liever voor een mediator kiezen. Er zijn diverse mediators in de regio Meppel te vinden die je tot dienst kunnen zijn.

Comments are closed.