rgnbg

Beter omgaan met HSP

Het leven is voor mensen met HSP al zwaar genoeg. Alles komt versterkt binnen, elk kleine beetje geluidsoverlast is voor mensen met kenmerken hoog sensitiviteit zwaarder te verduren, dan voor mensen zonder HSP. Mensen met HSP moeten dus aanpassingen maken in hun leven om niet gek te worden van hun karaktereigenschap. Dit artikel zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met hoog sensitiviteit. Zo maak je je leven met HSP net iets makkelijker.

 

Plan decompressietijd in

Mensen met HSP doen het niet goed met een overvol schema of te veel tijd in luidruchtige, drukke of hogedrukomgevingen. Als je weet dat je een paar uur in een uitdagende omgeving zult doorbrengen, zoals een concert, een parade of een druk winkelcentrum in de kerstperiode, weet dan dat je waarschijnlijk uitgeput zal zijn achteraf. Plan dus tijd in na die drukke periode om, zo mogelijk alleen, helemaal tot rust te komen en te ontspannen.

 

Stille ruimte in huis

Als je met anderen samenwoont, is het belangrijk om een rustige veilige plek te hebben waar je je kunt terugtrekken wanneer je weg moet van mensen en lawaai. Dit kan een slaapkamer, een studeerkamer of zelfs een bad met kaarslicht zijn. Mensen met HSP merken vaak dat het helpt om naar rustige, ontspannende muziek te luisteren. Dit kan ook schokkende externe ruis overstemmen wanneer je het nodig hebt.

 

Omring jezelf met schoonheid en natuur

Mensen met HSP zijn gevoelig en diep getroffen door hun omgeving. Waar mogelijk is het dus aan te raden om jezelf te omringen met schoonheid met kalmte. Mensen met HSP richten hun huis vaak eenvoudig in op een manier die aangenaam voor het oog is, met minimale rommel en chaos. Wandelen in de natuur, genietend van de rust en de helende en kalmerende schoonheid van de natuur, wil ook vaak helpen bij mensen met HSP.

Comments are closed.