rgnbg

Beter gebit door goede verzorging

Het is belangrijk om je gebit te verzorgen, want met een goed verzorgt gebit hoeft de tandarts minder aan iemands gebit te doen. Op termijn zijn er altijd wel tekortkomingen in iemands gebit, deze tekortkomingen kun je dus niet voorkomen maar wel beperken en hoe minder tekortkomingen je hebt hoe beter dat is. Hoe minder tanden en kiezen je hoeft te trekken hoe beter dat is.

Als je een goed verzorgt gebit hebt heb je minder kans op vervelende aandoeningen aan je gebit en hoef je minder vaak naar de tandarts. Sommige mensen kunnen er niets aan doen dat ze vaker naar de tandarts moeten omdat zij dan een zwak gebit hebben, maar als je niet alles er aan doet om je gebit te verzorgen zou dat jammer van je uitstraling zijn.

Als er uiteindelijk toch een tand of kies moet worden getrokken kun je daar niets aan doen. Er moet dan een implantaat tand worden gezet om het gat te vullen. Want zonder tand ben je minder toonbaar en dat is zonde. Het is alleen niet altijd mogelijk om een tand te laten zetten, maar als het wel mogelijk is dan moet je zeker je voortanden erin laten zetten. Kiezen kunnen ook maar zijn minder noodzakelijk want die zien mensen niet zo snel. Het nadeel van de extractie kies is dat het heel veel pijn kost om een kies te laten trekken.

Het beste is om je gebit goed te verzorgen zodat je zo min mogelijk tanden en kiezen hoeft te trekken en er zo min mogelijk kunsttanden en kunstkiezen hoeven te worden geplaatst. Want het is altijd fijner om met een eigen gebit rond te blijven lopen. Hoe langer je dat vol kunt houden hoe langer het duurt voordat je een kunstgebit hoeft en dat is praktisch alleen maar nadelig.

Comments are closed.