rgnbg

Aanmaken van een webapplicatie

Een  webapplicatie is benaming voor programma’s waar je via een internet browser gebruik  van maakt.  Veel mensen maken gebruik van een webapplicatie, een voorbeeld van een webapplicatie is www.outlook.com  dat je kan gebruiken om e-mails te verzenden of ontvangen. In dit artikel gaan we je even bekend maken met een aantal voordelen alsook nadelen van een online webapplicatie.

Een bedrijf dat de dienst aanbied om een webapplicatie te maken is Edit4U. het is een bedrijft dat zich gespecialiseerd heeft in webapplicatie maken , website ontwikkeling en alles wat relevant is in deze sector.

Voor het aanmaken van een webapplicatie zit je niet met een ingewikkelde installatieproces omdat je alleen een webbrowser nodig hebt, vooral voor grote bedrijf is dit een groot pluspunt omdat ze hier dan veel tijd en moeite bij bespaard. Ook moet je niet constant zorgen dat je software up-to-date blijft omdat dit automatisch gebeurt.  Een 3 voordeel van een webapplicatie is dat  je niet moet oppassen bij het  gebruik ervan tussen neen Windows of een Mac omdat het te gebruiken is via een webbrowser.

Het grote nadeel hiervan zijn de verschillen kansen op foutmeldingen die je kan tegenkomen zoals een fout in de toegangscontrole, authenticatie en het configuratiebeheer. Nog een ander nadeel vooral voor bedrijven is de beschermde opslag die misschien niet genoeg beveiligd is.

Het maken van deze applicatie gebeurt veelal in 4 stappen waarbij starten met het aanmaken van een wireframe  wat men de blauwdruk van een webapplicatie noemt.  In deze ‘blauwdruk’ gaat men kijken hoe het design er het beste zou uitzien en ook zorgen voor een optimaal gebruiksgemak.  Vervolgens begint men met het maken van een interactief ontwerp.  Dit is een overzicht waarbij je kan zien welke kleuren en knoppen men waar gaat plaatsen omdat het ontwerpen nogal redelijk ingewikkeld kan zijn.   Hierna beginnen ze met het ontwikkelen van de  applicatie om het vervolgens te kunnen test op gebruiksvriendelijkheid en design.

Comments are closed.