rgnbg

Tips voor garagepoorten onderhoud

Veel huishoudens zijn in het bezit van een handbediende of elektrische garagepoort. Een garagepoort zorgt voor toegang voor de garage maar ook voor het afsluiten van de garage. Hierdoor gaat een poort ongeveer 1000 keer per jaar open en dicht. Door het intensieve gebruik van de poort is het belangrijk deze goed te onderhouden. Door frequent en goed onderhoud blijven de garagepoorten, effectief en soepel functioneren. Daarnaast zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat de kans op een storing wordt verkleind. Als bezitter van een garagepoort kunt u een aantal dingen zelf doen om ervoor te dat je garagepoorten goed onderhouden blijven. Lees hieronder de tips.

Reinigen van railsysteem

Het kan zijn dat een garagepoort piepende geluiden maakt of plakkerig is geworden. Wanneer dit voorkomt bij je garagepoort, is het niet aan te raden om de rails meteen met een smeermiddel te besproeien. Het is belangrijk om de rails goed schoon te maken voordat je het met een smeermiddel wilt besproeien. Wanneer je dit niet doet kan het probleem alleen maar erger worden. De rails kun je eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Voordat je het smeermiddel aanbrengt is het verstandig om de rails nog droog te maken met een doek.

Automatische opener resetten

Het kan voorkomen dat een garagepoort kortstondig sluit voordat deze automatisch wordt geopend. Of dat de poort stopt met werken voordat hij de bodem bereikt. Het kan zijn dat de motor niet goed meer werkt. Om ervoor te zorgen dat de poort weer goed open en dicht gaat kun je problemen om de automatische opener te resetten. Iedere garagepoort heeft een specifieke instructie om de opener te resetten, maar er zijn een aantal basisstappen die je tijdens het onderhoud kunt volgen.

  1. Schakel de stroom uit
  2. Wacht 10 seconden
  3. Schakel de stroom weer in.

Schoonmaken van de deur panelen

Gedurende het jaar krijgt een garagepoort veel te verduren. Hierbij kan je denken aan regen, wind, stenen of ander vuil wat tegen de poort aan kan vliegen. Het is daarom belangrijk om niet alleen de deurpanelen schoon te houden maar ook de ruimte rondom de poort. Om te voorkomen dat er tijdens een storm losliggend vuil tegen de poort aankomt. Een deurpaneel kan je het beste schoonmaken met een natte doek en afdrogen met een schone droge doek. Hierdoor voorkom je dat er vuil van de panelen tussen andere onderdelen terecht komt wat ervoor kan zorgen dat er onderdelen kapot gaan.

Erkend garagepoorten bedrijf

Mocht er toch onverhoopt een storing ontstaan aan je garagedeur is het belangrijk om een erkend garagepoorten bedrijf in te schakelen om de storing op te lossen. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. ROMASS is een erkend herstelling bedrijf die alle merken en type sectionale poorten kunnen herstellen en onderhouden. De monteurs zijn gevestigd in heel België waardoor er altijd een specialist in de buurt is. Mocht je liever een specialist inschakelen om je garagepoorten te onderhouden kan je ook terecht bij ROMASS.

Comments are closed.