rgnbg

Atlas Fietsen en milieuvriendelijk vervoer

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het milieu en proberen hun leefstijl zo aan te passen dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van onze samenleving. Een van de manieren om dit te doen is om te kiezen voor een elektrische fiets. De elektrische fiets is namelijk de ideale vervanger voor de bromfiets of auto. Bent u geïnteresseerd in een elektrische fiets? Dan bent u aan het juiste adres bij Atlas Fietsen. Op de website van Atlas Fietsen kunt u het ruime aanbod aan elektrische fietsen bekijken. IN dit artikel zullen wij u meer uitleggen over de specificaties die de fietsen hebben en wat dit betekent voor de rijervaring. 

Een aantal soorten fietsen

De reguliere elektrische fiets is ideaal voor ritten op korte tot middellange afstand. De fiets kan namelijk maximum snelheden bereiken van ongeveer 25 km/uur. Voor dit type fiets hoeft u geen verzekering af te sluiten of een helm te dragen. Daarnaast bestaat de speed pedelec. De speed pedelec is een e-bike waarbij u bij maximale ondersteuning snelheden kan bereiken van wel 45 km/uur. De bestuurder van dit type fiets moet wel in het bezit zijn van een bromfiets rijbewijs en moet daarnaast een helm dragen bij het gebruik van de fiets. De speed pedelec is tevens voorzien van een blauw kenteken en moet ook minimaal WA verzekerd zijn.

Besparen op de aanschaf van een elektrische fiets?

Wilt u nou veel centen besparen bij de aanschaf van de elektrische fiets? Er zijn veel opties beschikbaar die minder dan 1000 euro kosten. Deze fietsen zijn vaak voorzien van een voorwielmotor. Dit type motor is namelijk de goedkoopste versie. U kunt tegenwoordig ook vaak een regeling treffen met uw werkgever. Dit zogeheten fietsplan wordt gebruikt door werkgevers om de werknemers aan te moedigen de fiets te pakken.

Comments are closed.